FRMC-01

Formula Racing Miskolc FRMC-01

Az FRMC-01 a csapat 2014-es szezonra épülő versenyautója, amellyel a Győr-Gönyűi Kikötőben ötödször megrendezésre kerülő Formula Student Hungary versenyen kívánnak részt venni.

Az autó koncepcióját tekintve egy együléses, benzines versenyautó, amely minden tekintetben idomul a Formula Student nemzetközi versenyszabályzatához. Az erőforrás kérdését egy Honda CBR 600 RR motorblokk oldja meg, melyet egy a szabályzatban előírt 20mm átmérőjű szívórendszer lát el levegővel, ezzel csaknem felére csökkentve a 120 lóerős névleges teljesítményt.

A számos mérnöki kihívás mellett a csapat feladata, ez előbb említett teljesítmény feltornázás, melyhez a tervek szerint jelentős segítséget fog nyújtani a Power Commander által gyártott motorvezérlő rendszer.

Az autó vázszerkezetét tekintve, egy teljesen egyedileg tervezett, hegesztett acélcsőváz, amely teljes mértékben idomul a szabályzatban előírt kritériumokhoz, ez erőforrás kiterjedéséhez és felfogatási pontjaihoz, valamint a futómű bekötési pontjaihoz. Az FRMC-01 futómű geometriáját tekintve, elöl illetve hátul is push-rod szerkezetet kap.

Az autó fel lesz szerelve olyan modern eszközökkel, mint a gyorsváltó rendszer, saját tervezésű differenciálmű, fémhab biztonsági zóna, saját gyártmányú kompozit ülés és kormány, magyar gyártmányú LED egységek, valamint fejlett telemetriai rendszer.