Gabura Motorsport

A Gabura Motorsport a 90-es évek második felétől kötelezte el magát az autósport és a mechanikai tuningok, fejlesztések irányában. A 2000-es években a rallysportban szerzett tapasztalatok gyümölcseként, megszilárdult szakmai háttérrel, az utcai gépjárművek átalakítása, valamint profi versenyautók fejlesztése játszott szerepet. A 2007-es év elejétől mint Gabura Motorsport Kft állunk a mechanikai optimalizálást igénylő kihívások elé, bele értve az Oldtimer, Veterán motorok, hajtásláncok felújításától, a legmodernebb versenyautók kiszolgálását is!

BODIS Exhaust Systems

A Bodis cég, Magyarországon, egy több százmilliós beruházással létrehozott üzem, ahol I. osztályú anyagokból, I. osztályú eljárással, I. osztályú minőségű termékek készülnek, elsősorban a nyugat európai vevők kiszolgálására. A Bodis kipufogó szegmens kínálata Európában szinte egyedülálló. Ezért döntöttünk úgy,mint Szervizautó-Buda Kft., hogy felvállaljuk annak kizárólagos forgalmazását Magyarországon és a kelet európai szekcióban. Minden, utcai motorhoz gyártott kipufogódob és rendszer, rendelkezik "E" jellel, illetve típusbizonyítvány számmal, továbbá eredendően tartalmaz egy kiszerelhető hangtompító betétet (db killert). Ez teszi lehetővé, hogy probléma mentessen használhassuk bel- és külföldön egyaránt. Műszaki vizsgáztatható, hiszen a hangtompító betétnek köszönhetően a zajkibocsátása, a gyártmánytáblán található értéken belül marad. Kizárólag motorkerékpárokhoz gyártunk és forgalmazunk Bodis dobot. Ezenfelül a már hagyománnyá vált közönségtalálkozónkat minden évben a nyár utolsó hétvégéjén rendezzük meg, ahol minden Bodis kipufogóval rendelkező és nem rendelkező motoros társunkat szívesen látjuk. A Miskolci Egyetem és azon belül a Formula Racing Miskolc csapata felkérésére fejlesztettünk egyedi kipufogó rendszert az általuk épített járműre.

National Instruments

A texasi székhelyű, méréstechnikai, vezérlési és automatizálási termékek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó National Instruments első tengerentúli gyárát 2001-ben telepítette Debrecenbe. A mintegy 1200 főt foglalkoztató NI Hungary Kft. a magyar elektronikai iparág fontos résztvevője, amely ágazat a GDP közel egyötödét és az ország exportjának több, mint 30%-át adja. A vállalat teljes hardvergyártásának túlnyomó része a cívisvárosban történik, valamint itt kapnak helyet a jogi és pénzügyi csoportok, a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó Shared Service Center, illetve az informatikai fejlesztői részleg. A gyártást szakképzett mérnökök támogatják, a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport működésével pedig a vállalat igazi tudásközponttá nőtte ki magát a régióban. A National Instruments világszerte elhivatottan segíti a mérnöki és tudományos oktatást olyan szoftverekkel és hardverekkel, amelyek segítségével oktatók és diákok az elméleti tanulmányaikat valós mérésekkel és gyakorlati alkalmazások kifejlesztésével köthetik össze. Az óvodától kezdve egészen az egyetemig kíséri a tanulókat, olyan eszközöket adva a kezükbe, amelyek használatával alaposabban és egyben szórakoztatóbb módon ismerkedhetnek meg a természettudományokkal, ennek eredményeként később nagyobb eséllyel választják a természettudományos pályát. Az NI nemzetközileg elismert beszállító az iparban, a kutatás-fejlesztésben és az akadémiai területen, továbbá az általa kínált technológia és mérnöki eszközkészlet alkalmazásával rövidebb idő alatt magas hozzáadott érték, piacképes termék és szolgáltatás hozható létre. Terméktámogatást és oktatást biztosít az általa nyújtott eszközök használatához, valamint a megfelelő szakemberek képzését és utánpótlását elősegítendő, számos kapcsolódási pontot kínál a helyi felsőoktatás számára.

Miskolc és Debrecen Autó

A Miskolc és Debrecen Autóház régiónk legkiemelkedőbb  Volkswagen, Audi és Skoda márkakereskedése és márkaszervize, valamint a Formula Racing Miskolc kiemelt autós partnere. Emellett elmondhatjuk, hogy számos segítséget nyújtanak csapatunknak, beleértve versenyalkatrészeink egy részének beszerzését, csapatruházatunk előteremtését, média és sajtó megjelenéseket, valamint csapatunk és készülő versenyautónk utaztatásában is jelentős szerepet vállalnak. A július utolsó hétvégéjére tervezett Rolloutunk a Miskolc Autóház keretei közt kerül megrendezésre.

BEREG LED

Pár éve egy beregi fiatalember álmodott egy nagyot, és kis családi vállalkozást alapítva – a térségre akkoriban nem jellemzően – elektronikai termékek javításával kezdte meg működését. Az évek során a megszerzett műszaki tapasztalatokat felhasználva és a piaci változásokat figyelembe véve, Bán László (a vállalkozás alapítója) felismerte a 21. század új energiaforrásának, a LED izzóknak a jelentőségét. Ezen az úton elindulva az első újramunkáló gépei mellett, ma már komplett SMT gyártósort telepített Csarodai műhelycsarnokába. Ez, valamint a LOTUS ENERGY Kft-vel indított közös fejlesztési projekt tette lehetővé, hogy a 2012-es év végén megkezdődhetett – Magyarországon egyedülállóként – „BEREG LED” védjegy alatt izzók, fénycsövek és lámpák gyártása. Termékeink kiváló minőségűek, azok fejlesztése és gyártása a csarodai üzemben történik, képzett munkaerő segítségével. 2013. március 18-ától saját gyártású LED fénycsövek biztosítják a világítást a csarodai telephelyen működő gyáregységünkben és az irodákban is. Az újfajta fényforrással a felhasznált energia a negyedére csökkent. 
 Cégünk olyan termékeket kínál, amelyek nemcsak energiatakarékosak, hanem segítenek minket ránevelni az ökotudatos életvitelre is.

Bán Manufacturing Support Kft.

A Bán Manufacturing Support Kft-t Bán László alapította 2007-ben. A vállalkozás kezdetben leginkább multinacionális cégek gyártási folyamataiban végzett elektronikai részmunkákat alvállalkozóként, kisebb részben pedig a cég csarodai fióktelepén – akkor még bérelt helyiségekben –elektronikai javítási munkákat vállalt. Az előrelátásnak köszönhetően a cég rohamos fejlődésnek indult. 2011-től a beregszászi Bán Ukrajna üzemben megindult a termelés, ahol fröccsöntéssel, köszörüléssel, szerszámkarbantartással és összeszereléssel foglalkoznak. 2012-től az országban egyedülálló módon saját tulajdonú gépekkel felszerelt modern üzemcsarnokban dolgozik a felkészült szakembergárda. Idén év végére elkészül az új gyártócsarnok, további munkalehetőségeket biztosítva. Az elektronikai eszközök javítása mellett a cég fő profilja a LED izzók és fénycsövek gyártása, amivel az idei évben megjelennek a hazai piacon az első magyar gyártmányú LED fényforrások.

ZF Hungária Kft.

A német Ferdinand Zeppelin gróf által eredetileg kormányozható léghajók alkatrészeinek gyártására alapított ZF AG multinacionális vállalattá fejlődött, amely elsősorban járműipari részegységek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A ZF AG 1995-ben vásárolta meg a Csepel Autógyár egri üzemét. A ZF Hungária Kft. 1996. január 1-jén kezdte meg működését. Az egri vállalat manuális és automatizált sebességváltókat gyárt, amelyeket vevőink teherautókba, buszokba és kis haszongépjárművekbe építenek be. A ZF Hungária Kft. világszínvonalú termékeit a nemzetközi piacon értékesíti, olyan járműgyártóknak, mint Volkswagen, Renault, Volvo, Iveco, MAN és Leyland.

TECHNOPLAST GROUP Kft.

A TECHNOPLAST GROUP Kft. tevékenységei közé tartozik a tervezés, a mérnöki szolgáltatás, a gyors prototípusgyártás, a szerszámok, készülékek gyártása, az egyedi, a kis és a nagy sorozatú alkatrészek és részegységek gyártása, valamint az összeszerelés. Csapatunk támogatása a cég arculatába teljes mértékben beleillett, így kiemelkedő ajánlatot kaptunk. Az egyes burkolóelemek tervezése és gyártása mellett, fémmegmunkálási valamint a prototípus magas szintű kivitelezésében kaptunk segítséget.

Fireplace Gyártó és Kereskedelmi Kft.

A Fireplace Gyártó és Kereskedelmi Kft. 1994-óta foglalkozik kandallókályhák gyártásával és azok európai piacon való értékesítésével. A cég kiemelkedő támogatást nyújt a versenyautóhoz szükséges nyersanyagok beszerzésében, valamint lézervágó és él hajlító gépeik jelentős segítséget nyújtanak a csapat által tervezett egyedi alkatrészek legyártásában.

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

A világszerte piacvezetőként tisztelt svéd golyóscsapágy története századunk elején kezdődött. Sven Wingquist 1907-ben a beálló golyóscsapágy, 1911-ben pedig a beálló görgőscsapágy megtervezésével írta be nevét a híres feltalálók könyvébe, szabadalmaival útra indítva hazája csapágyiparát. Az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. csapatunkat ellátja a versenyautóhoz szükséges csapágyakkal, amelyeknek nagy terhelést mellett rendkívüli pontossággal kell rendelkeznie a csekély tömeggel együtt.

Continental

A Continental veszprémi gyára 1993-ban kezdte meg termelőtevékenységét. Elektronikus fékrendszerek komponenseinek fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak. Fejlesztőközpontjukban 2011 végén már több mint 260 mérnök dolgozott az elektronikus vezérlésű fékrendszerek- ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén. Munkájukat segíti a 2009 végén, Veszprémben átadott tesztpályája is, ahol elsősorban az itt fejlesztett rendszereket tesztelik. Folyamatosan bővül a veszprémi gyár és Fejlesztőközpont, 2012-ben jelentős infrastrukturális beruházások fejeződnek be. A gyártóterület és az irodai terület 1500-1500 négyzetméterrel bővül és további raktárak is épülnek. Több mint 200 új munkahelyet teremtettek, melyből közel 60 fő a fejlesztési tevékenységet fogja erősíteni.

Bosch csoport Magyarország

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. 306 000 munkatárssal 52,5 milliárd euró árbevételt ért el 2012-ben. 2013-tól négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a gépjárműtechnika, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 50 országban működő mintegy 360 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2012-ben mintegy 4,8 milliárd eurót költött kutatásra és fejlesztésre, és világszerte közel 4800 szabadalmi kérelmet nyújtott be. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai innovatív és hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az "Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak. A 2012-es üzleti évben a hazánkban 10 leányvállalattal rendelkező cég teljes forgalma 594 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 133 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2012 végén 8500 munkatársat foglalkoztatott. A Bosch csoport évek óta kiemelten támogatja a magyarországi felsőoktatást és mérnökképzést. Mára a magyarországi Bosch az egyik Legvonzóbb munkáltató – ez derült ki az AIESEC Magyarország és az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég országos felmérésében.

Wolf Montage Kft.

A Wolf Montage Kft. egy miskolci központú teljes körű logisztikai szolgáltatásokat nyújtó fejlett vállalat. Főbb tevékenységi köreik: speciális gépszerelés, emeléstechnika, raktározás technika, gyártósor telepítés, költöztetés, javítás, karbantartás. Ezek mellett szoftveres megoldásokkal is foglalkoznak, a telepítéstől a rendszer kialakításáig. A Wolf Montage Kft. több éves szakmai tapasztalattal, képzett, megbízható mérnökökkel, technikusokkal és szakemberekkel dolgozik. A raktártechnika, logisztika terén komplex megoldásokat kínálnak üzleti partnerei segítségével. Személyre szabott megoldásokkal teszik versenyképesebbé, hatékonyabbá megbízóikat, teljes körűen megvizsgálva a piaci és a partneri igényeket.

Nagrad Racing Radiator Kft.

Több éves szakmai gyakorlattal, és tapasztalattal rendelkezik nagy teljesítményű alumínium vízhűtők, levegőhűtők, olajhűtők, hűtőrendszerek gyártása területén. Kizárólag alumínium alapanyagú hűtők készítésével, beépítésével, illetve javításával foglalkozunk.Legyen az autó, motorkerékpár, utcai vagy sport jellegű kivitele, munka és mezőgazdasági gép, egyéb jármű. Tevékenységi körük: Teljesítménynövelő, és áramlástechnikai optimalizálások, átalakítások. Extrém méretű, igénybevételű hűtők gyártása utcai használatra, vagy a versenysport számára. Trapéz, illetve íves alakú hűtők. Műanyag vízterek, légterek cseréje, átalakítása alumíniumra. Levegőhűtő rendszerek alumínium csövezése. Alumínium szívócsonkok, üzemanyag tartályok gyártása. Réz vízhűtők kiváltása alumíniumra. Nagynyomású olajhűtők gyártása 25 bar-ig. A minőségi alapanyagok, és a minőségi kivitelezés, garanciája megrendelőink elégedettségének.

Gold Cars Kft.

Hivatalos Renault és Dacia értékesítő Magyarországon. Szolgáltatásaik, Renault, Dacia személy és kisteherautó értékesítés, hitelügyintézés, Használtautó értékesítés, gépjármű átírá, Karosszéria javítás, autófényezés, kárrendezés, Márkafüggetlen műszaki vizsgázatás, Szervízszolgáltatás alkatrész értékesítés, Gumiszerelés, gumihotel
Nyíregyháza Tiszavasvári út 35/a Tel.: 42/ 504-666
Miskolc Testvérvárosok utja 2. Tel.: 46/ 503-555
www.goldcars.hu; e-mail: info@goldcars.hu

Admatis Kft.

Az Admatis Kft. támogatásával az autó orrán található biztonsági elem fémhabból készül, amely technológia innovatív és egyedülálló a verseny történetében. Csapatunk büszke rá, hogy ezzel a Miskolcon kifejlesztett és szabadalmaztatott technológiával elsőként jelenhetünk meg a nemzetközi mezőnyben. A fémhab kiváló energiaelnyelő tulajdonsága mellett rendkívül kis tömeggel rendelkezik, így ideális az ütközési zóna kialakítására.

Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem támogatása és teljes körű segítsége mellett indul csapatunk a Formula Student 2013-as győri versenyén. A részvételünk tovább növeli egyetemünk hírnevét és bizonyosságot ad arról, hogy nem véletlenül tartják a Miskolci Egyetemet az ország egyik legjobb műszaki egyetemének.

Gép- és Terméktervezési Tanszék

A Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Tanszéke jelentős szakmai és kommunikációs segítséget nyújt csapatunkat, ezzel elősegítve a csapat kapcsolatrendszerének bővülését, valamint a versenyautó tervezéséhez használt szoftverek elérését.

Szerszámgépek Tanszék

A Miskolci Egyetem Szerszámgépek Tanszéke az Európában is élvonalba tartozó gépparkjával lehetővé teszi a csapat számára, hogy alkatrészeiket a legnagyobb pontossággal munkálják meg a tanszék CNC megmunkálógépeivel.

Rádió M

A Rádió M, Miskolc legújabb és elsőszámú helyi kereskedelmi rádiója, a nap 24 órájában támogatja csapatunkat. A napi hírek és történések mellett csapatunk is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. A szerkesztők és műsorvezetők tájékoztatást adnak a Formula Student versenyről és a versenyautó építési szakaszairól, hogy a hallgató közönség is értesülhessen a fejlődésünkről. Rádió M, a ma és a holnap ritmusa.

Észak Magyarország, BOON

Megyénkben màr több éve működő Észak Magyarország napilap és az interneten elérhető Borsod Online elektronikus felület, megfelelő média és sajtó megjelenést biztosít a csapatunk számára. Ezáltal egy remek lehetőséget kaptunk, hogy a régiónk lakosai megismerjék a versenysorozatot és tájékozódjanak a csapat eredményeiről, híreiről valamint ezáltal mélyebb betekintést nyerjenek az autósport világába.