A jól megválasztott könnyűfém felni.

Egy száguldásra tervezett versenyautó dögös felnik nélkül, annyit ér, mint a Dallas Jockey nélkül, mint Rambo a kése nélkül, vagy mint a Barátok Közt Berényi Miklós nélkül.
A legvadabb autók is sánta, esetlen jelenségek, ha igénytelen vagy kisméretű felniken futnak. Ugyanakkor, egy kisebb autót is komolyabbá tesz egy jól megválasztott könnyűfém felni.
Egy autó megjelenéséért a felni a legnagyobb felelős, ezért csapatunk is nagy hangsúlyt fektetett az ideális felni megtalálására. Választásunk ezekre a gyönyörű fekete alumínium OZ Racing felnikre esett, amelyeket a Miskolc Autóház támogatásának köszönhetően a mai napon kézhez vehettünk.
Ezeket a felniket a gyártó kifejezetten a Formula Student bajnokságra készítette, így nem kellett azon gondolkodnunk, hogy a felni megfelel-e a céljainkra és bírni fogja-e azokat az igénybevételeket, amelyet egy felninek el kell viselnie a verseny során.
Az egyenként 3,6 kg tömegű felnik a verseny során extrém terhelést kapnak. Az autó pattogása és a kanyarokban ébredő erők hatására a felni tojás és kúp formákat szeretne felvenni, amiben segítségre van a fékek felől érkező extrém magas hőmérséklet is.
Szerencsére erre is van megoldás...
Több gáz, kevesebb fék!
www.miskolcauto.hu
A jól megválasztott könnyűfém felni.