FRM + UMD

Nemzetközi megállapodást kötött a Formula Racing Miskolc!

A tavalyi év vége felé nagyon sok izgalmas esemény történt csapatunk életében, amelyek közül az egyik, hogy csapatunk együttműködési szerződést kötött a németországi UMD Racing e.V. Formula Student csapattal, ami azt jelenti, hogy Magyarországon elsőként a Formula Racing Miskolc dolgozhat közösen egy külföldi Formula Student csapattal!

Budai Dávid, csapatunk vezető menedzsere egy kutatócsere-program részeként Németországban töltötte utolsó félévét az Otto von Guericke Universität Magdeburg intézményben. Ottléte alatt megkereste Oliver Szabó-t, a helyi Formula Student csapat vezetőjét, aki meghívta csapattagunkat az UMD Racing e.V. saját magdeburgi műhelyébe. A látogatáson bemutatták Dávidnak a készülő autójukat, valamint hosszasan ismertette mindkét csapat a saját technikai megoldásaikat és tervezési filozófiájukat.

A beszélgetések végül egy együttműködési szerződésben értek véget, mert mindkét csapat vezető tagja azon az állásponton volt, hogy nagyon sokat tanulhatunk egymástól, s közös fejlesztési projekteket is végezhetünk.

Az együttműködési szerződés értelmében a Formula Racing Miskolc és az UMD Racing e.V. közös fejlesztési projekteket indít a jövőben, megosztja eddigi tapasztalatait egymással, valamint segítséget nyújt saját országukban a másik csapat vendégszereplése esetén.

Csapatunk nagyon büszke arra, hogy miskolci partnerekkel dolgozhat együtt, amely kötődés a jövőben már Németországig tart, ugyanis kiderült, hogy a csapatvezető, Oliver Szabó magyar felmenőkkel rendelkezik, méghozzá Miskolcról! Na mit szóltok?

A Formula Racing Miskolc tagjai közül sokan fognak ebben a hónapban záróvizsgát tenni a Miskolci Egyetemen, ezért ez úton is teljes szívből kívánjuk minden végzős csapattagunknak, hogy sikerrel zárja tanulmányait, s boldogan foglalja el helyét a főépület előtti szökőkútban!
FRM + UMD