Honda motor fog dübörögni a győri Formula Student versenyen!

Nem kell a 2015-ös Formula 1-es szezonig várnotok, hogy egy Honda motorral hajtott Formula versenyautót lássatok élőben! Gyertek el augusztusban a győri Formula Student versenyre és szurkoljatok a Formula Racing Miskolc csapatának, akik autójában egy Honda motor fog dübörögni!
Csapatunk egy Honda CBR600RR blokkot épít a versenyautóba, amelyet a verseny előtt a hazai autósport elismert szakemberei készítenek fel. A szabályok szerint egy 20 mm átmérőjű szűkítést kell alkalmaznunk a motor levegőellátásánál, ezért a gyári teljesítmény közel felét elveszítjük. Ezt az elvesztett teljesítményt különböző megoldásokkal nyeri vissza csapatunk. Speciális airbox kialakítás, egyedi kipufugó rendszer, Formula 1-ben használt telemetriai rendszerrel egybe épített motorvezérlés és még sok más apró trükk, amelyet nem árulhatunk el!
A vázunkba a héten belekerült a motor, így a pozicionáló elemek rögzítése után a blokk utazhat a szakértőkhöz, hogy a versenyre már ereje teljében lehessen a motor.
Csapatunk nagyon büszke arra, hogy az autó- és motorsportban nagy múlttal és megszámlálhatatlan kiváló eredménnyel rendelkező Honda gyár egysége kerül az autónkba. Nagyon várjuk a pillanatot, hogy az első szikra berobbantsa az üzemanyagot, s meghalljuk azokat a hangokat, amelyekre minden motorsport rajongó bőre libabőrös lesz.
Honda motor fog dübörögni a győri Formula Student versenyen!